Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Imagine Dragons


Οι Imagine Dragons είναι αμερικανικό ρόκ συγκρότημα από το Λας Βέγκας της Νεβάδα. Το συγκρότημα αποτελείται από τον τραγουδιστή Νταν Ρέινολντς, τον κιθαρίστα Γουέιν Σέρμον, τον μπασίστα Μπεν ΜακΚι και τέλος τον ντράμερ Ντάνιελ Πλασμαν. Το συγκρότημα απέκτησε μεγαλύτερη θεαματικότητα μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους ''Night Visions'' (2012) και τα single τους ''It's Time''και "Radioactive". Το δεύτερο άλμπουμ τους ''Smoke + Mirrors'' πήρε την πρώτη θέση στο Billboard 200, στα άλμπουμ chart του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δισκογραφία

  • Night Visions (2012)
  • Smoke + Mirrors (2015)
  • Evolve (2017)
  • Origins (2018)
  • Mercury – Act 1 (2021)
  • Mercury – Act 2 (2022)

Βραβεύσεις
Το πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος Night Visions κυκλοφόρησε το 2012. Έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο δύο στο Billboard 200 και ήταν το τέταρτο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ το 2013 με πάνω από 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα που πουλήθηκαν για το έτος. Το άλμπουμ έλαβε το 2014 Billboard Music Award για το Top Rock Album και ήταν υποψήφιο για το Juno Award για το Διεθνές Άλμπουμ της Χρονιάς. Το δεύτερο σινγκλ από το άλμπουμ, "Radioactive", έφτασε στο νούμερο τρία στο αμερικανικό Billboard Hot 100, και έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Hot Rock Songs. Το σινγκλ έλαβε διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Grammy για την καλύτερη ροκ ερμηνεία, του βραβείου Teen Choice για την επιλογή μουσικής - Rock Song, του Billboard Music Award για το κορυφαίο τραγούδι ροής (Audio) και ήταν υποψήφιο για το MTV Video Music Award για το καλύτερο ροκ βίντεο . Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, το MTV τους αποκάλεσε «το μεγαλύτερο συγκρότημα της χρονιάς» το Billboard τους ονόμασε «Breakthrough Band of 2013» και τους τοποθέτησε στην κορυφή της κατάταξης «Year In Rock» για το 2013. Το δεύτερο στούντιο τους Το άλμπουμ, Smoke + Mirrors, έφτασε στο νούμερο ένα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως. Το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Evolve, έγινε το τρίτο τους άλμπουμ που έφτασε στην πρώτη τριάδα του Billboard 200 και προτάθηκε για το βραβείο Grammy για το καλύτερο ποπ φωνητικό άλμπουμ. γέννησε τα σινγκλ, "Believer" και Thunder", τα οποία και οι δύο έφτασαν στο νούμερο τέσσερα στο Billboard Hot 100 και ήταν υποψήφια στο Μουσικό Βραβείο Billboard 2018 για το τραγούδι κορυφαίων πωλήσεων. Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, Origins, κυκλοφόρησε το 2018 , έφτασε στο νούμερο ένα στον Καναδά και έφτασε στην πρώτη δεκάδα στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρώτο σινγκλ από το άλμπουμ, "Natural", έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Hot Rock Songs. Το τραγούδι έλαβε Nickelodeon Kids Υποψηφιότητα για το βραβείο Choice για το αγαπημένο τραγούδι και υποψηφιότητα για το MTV Video Music Awards για το καλύτερο ροκ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Adele

  Η   Adele Laurie Blue Adkins ‎· (γενν. 5 Μαΐου 1988,  Τότεναμ ), ευρύτερα γνωστή ως  Αντέλ , είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός...